2009. november 16., hétfő

Vajkremes diotorta




Alapjaban veve ugyanaz a receptje mindket tortanak, csak az oltoztetes mas.
Edesapamnak keszultek ezek a tortak es nekem is a kedvenceim koze tartozik, talan azert mert gyerekkoromban nagynenemektol minden szulinapomra ilyet kaptam.Ugy is mondhatom, hogy tole tanultam ezt a tortareceptet.
Hozzavalok:
A piskotahoz: 6 db tojas
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
fel csomag sutopor
A kremhez:25 dkg porcukor
2 csomag vanilias cukor
40 dkg vaj
2 kanal kakao
30 dkg daralt dio
A sziruphoz: 2-3 kanal cukor
2 dl viz
1 rumeszenc

A tojasokat szetvalasztjuk, a sargat a cukorral kikeverjuk, amig a cukor teljesen elolvad, hozzakeverjuk a sutoporral osszevegyitett lisztet es a vegen beleforgatjuk a kemeny habba vert tojasfeherjet, vigyazva, hogy a hab ne torjon ossze.Kerek tortaformaba toltjuk es elomelegitett sutoben 30-40 percig sutjuk.Tuprobaval megnezhetjuk, hogy at van-e sulve.
Kivesszuk a formabol es hulni hagyjuk.
Feltesszuk a 2 dl vizet a cukorral forrni es amikor felforrt es a cukor elolvadt, levesszuk a tuzrol es hulni hagyjuk.
A 40 dkg vajat a porcukorral es a vanilias cukorral habosra kikavarjuk.A vajkremet ketfele osztjuk es az egyik felebe belekeverjuk a kakaot.A feher krembol egy keveset felre teszunk a disziteshez.
A hideg cukros vizhez hozzadjuk a rumeszencet.
A kihult piskotat harom fele vagjuk.Az elso lapot meglocsoljuk a szirup felevel, rakenjuk a feher krem felet es megszorjuk 10 dkg dioval.Rafektetjuk a masodik lapot, meglocsoljuk a maradek sziruppal, megkenjuk a barna krem felevel, megszorjuk 10 dkg dioval es raboritjuk az utolso lapot.A tortat bevonjuk a barna kremmel,ebbol is hagyunk a disziteshez,az oldalara ranyomkodjuk a diot.A felretett kremeket nyomozsakba tesszuk es ezzel diszitjuk a torta tetejet.Ha maradt meg dio, azt is raszorhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése