2009. november 16., hétfő

Tejszines meggytorta



Nekunk mar csak "Bela torta" es aposomnak keszult nevnapjara.

A tortalaphoz:
12 db tojás
30 dkg kristálycukor
36 dkg liszt
6 dkg olaj
fél citrom reszelt héja
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag rozsaszin pudingpor
16 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
30 dkg kimagozott meggy
Locsolashoz: 3 dl meggyle
A zseléhez:
4 dl meggyle
2 dkg zselatinpor
4 dkg kristálycukor
A torta tetejére:
40 dkg kimagozott meggy
6 dl tejszin

Elkészítés
A tortalap hozzavaloit ket reszre osztjuk es ket piskotat sutunk.
A tojások sárgáját 10 dkg kristálycukorral és a citromhéjjal
habosra keverjük, majd a fehérjéket a maradék 5 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot apránként hozzáadjuk a kikevert sárgákhoz, és fakanállal óvatosan keverve, hogy a hab össze ne törjön, belekeverjük a lisztet és az olajat (fontos a rövid keverési idő). Teglalap alaku tortaformaba toltjuk es elomelegitett sutoben tuprobaig sutjuk.. Amíg a lapok kihűlnek, elkészítjük a krémet.

Az előírásoknak megfelelően megfőzzük a pudingot, és amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kimagozott, lecsepegtetett és összevágott meggyet.
Elozoleg sablont keszitettem papirbol es eszerint kivagtam az egymas melle helyezett piskotakbol.
A piskotakat ket fele vagjuk.Az also lapot meglocsoljuk a meggylevel es rakenjük a krém felét, ezután rátesszük a másik lapot, és megkenjük a maradék krémmel, majd hűtőszekrénybe tesszük rövid időre.A ket egymas melle helyezett lapot kremmel illesszuk ossze, hogy a torta majd ne valljon ket fele.
A zseléhez a meggylébe keverjük a zselatinport, és addig melegítjük, amíg áttetsző lesz, majd hozzáadjuk a cukrot, és hűtjük. A megtöltött tortán elrendezzük a meggyeket, leöntjük a már majdnem megdermedt
zselével.
Ismet hutobe rakjuk, amig a zsele a tetejen megdermed.Ezalatt a tejszint kemeny habba verjuk majd nyomozsak segitsegevel bevonjuk a torta oldalat es diszitjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése