2009. november 16., hétfő

Baracktorta




Hozzavalok:
Piskota: 4 tojas
16 evokanal cukor
16 evokanal olaj
16 ek tej
16 ek liszt
1 sütőpor
Toltelekhez: 2 dl őszibaracklé
6 dl tej
2 csomag vanilias pudingpor
10 dkg sutomargarin(Rama Maestro) vagy vaj
10 dkg porcukor
1 kg őszibarack
A disziteshez: 3 barack
1 dl tejszin

A tojassargat a cukorral kikavarjuk, hozzadjuk a tejet, a sutoporral osszevegyitett lisztet, az olajat majd beleforgatjuk a habba vert tojasfeherjet.
Kerek, kapcsos tortaformaba toltjuk es elomelegitett sutoben aranybarnara sutjuk.
Amig a piskota sul megfozzuk a tejben a pudingot es hagyjuk, hogy teljesen kihuljon, majd hozzaadjuk a porcukorral habosra kikavart margarint.
Kivesszuk a formabol a piskotat es hulni hagyjuk.A barackot megmossuk, meghamozzuk, eltavolitjuk a magjat es ujjbegynyi kockakra vagjuk.
A kihult piskotat harom fele vagjuk.Az elso lapot meglocsoljuk 1 dl baracklevel, megkenjuk a krem 1/3 reszevel es rarakjuk a felkockazott barack felet.Ratesszuk a kozepso lapot es az elozo muveletet megegyszer megismeteljuk, majd raboritjuk a harmadik lapot is es a torta tetejere rakenjuk a maradek kremet.
A tejszint kemeny habba verjuk es nyomozsakba teve bevonjuk a torta oldalat, a maradekot pedig majd felhasznaljuk a disziteshez.
Az egesz barackokat megmossuk es szarazra toruljuk.Egyik barackot egy hegyes kessel cikcakkosan ket fele vagjuk, ez lesz a kozepe.A tobbit meghamozzuk, a magjat eltavolitjuk es felszeleteljuk , majd rarakjuk a torta tetejere.
A disziteshez meg hasznaltam keszen vett ostya leveleket, de ezt lehet helyettesiteni friss mentalevellel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése