2009. november 16., hétfő
Merci kokusztorta
Ezt a tortat a szomszed kisfiu szulinapjara keszitettem.Nagyon sokat dolgoztam vele, de meg is volt az eredmenye, mert nagyon orvendett neki es az ize is mennyei volt.
Hozzavalok:
A piskotakhoz: 8 tojas
20 dkg cukor
24 dkg liszt
8 kanal viz
fel csomag sutopor
es a masodik piskotahoz: 4 tojas
10 dkg cukor
12 dkg liszt
4 kanal viz
fel csomag sutopor
A kremhez: 3 dl tej
3 evokanal liszt
10 dkg cukor
2 csomag vanilias cukor
5 dl tejszin
5 dkg kokuszreszelek
1 kanal kakao
A disziteshez: 10 dkg kek kokuszreszelek
2 dkg sarga kokuszreszelek
2 dkg feher kokuszreszelek
ezust szinu apro drazse
Az elso piskotahoz a tojasok sargajat jol kikavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, majd a sutoporral osszevegyitett lisztet, majd a legvegen beledolgozzuk a kemeny habba vert tojasfeherjet.Teglalap alaku tortaformaba toltjuk es elomelegitett sutoben 40-45 perc alatt megsutjuk.Tuprobaval ellenorizzuk, hogy atsult-e.
A masodik piskotat is ugyanugy keszitjuk el, mint az elsot, csak kisebb tortaformaba toltjuk.
A megsult piskotakat hulni hagyjuk.
A tejet a liszttel,cukorral es vanilias cukorral suru peppe fozzuk es meghutjuk.A tejszint habba verjuk es belekavarjuk a hideg pepbe.2-3 kanallal kiveszunk belole, amihez hozzakeverjuk a kakaot, a tobbihez pedig hozzaadjuk az 5 dkg kokuszreszeleket.
Ha a piskotak kihultek, a nagyobbat ket fele vagjuk es a vegeit sregen levagjuk es kivagjuk a kerekek helyet is.Megtoltjuk kremmel.
A masodik piskota vegebol levagunk egy 5-6 cm szeles csikot, amibol kivagunk 4 kereket.Ezt a piskotat is ketfele vagjuk es a vegeit szinten sregen levagjuk.
az elso piskota tetejet megkenjuk kremmel, rahelyezzuk egyik kisebb lapot, ezt is megkenjuk kremmel es ratesszuk az utolso lapot is.Bevonjuk a tortat a maradek kremmel, az ablakoknal barna kremmel vonjuk be.Diszitjuk a szines kokuszreszelekkel, majd a vegen a barna kremmel bevont kerekeket is a helyukre tesszuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése