2009. november 18., szerda

Diplomata torta






4 tojásból egy kerek piskóta (az emeletesnel egy 4 tojasos es egy 6 tojasos piskota)
Krém:6 tojás sárgája
15dkg cukor
2 tasak vanilias cukor
5dl tej
2 tasak zselatinpor
7 dl tejszin
2db narancs
3 dl tejszin a díszitéshez
Elkészítés:A zselatint ázni tesszuk 1 dl langyos tejbe.
A tojások sárgáját 4 dl tejjel, a cukorral, a vaniliás cukorral es a narancs reszelt héjával forrásig tuzhelyre tesszuk. Levesszük a tüzről és hozzáadjuk zselatint.
A tejszint habbá verjük és hozzáadjuk a hideg de nem szilárd tojásos krémhez és hozzáadjuk a kockára vágott narancsokat is.
A piskótát két részre vágjuk.
Egy kerek tortaformába tesszük a piskóta tetejét rá a krém és végül a piskóta alja.Másnapig hütőbe tesszük.Amikor kivesszük körbevágjug egy késsel és kiboritjuk egy tálcára azután kidíszitjük.
Az emeletes tortanal kulon tortaformaba rakjuk es masnap helyezzuk egymasra, majd kidiszitjuk.A fent leirt hozzavalok adagjat meg kell duplazni az emeletes tortahoz.
A disziteshez ostyabol keszult viragokat es leveleket hasznaltam.Az emeletes torta kozepen a rozsa es a levelek korulotte marcipanbol keszultek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése