2009. december 3., csütörtök




Őszibaracktorta

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
6 kanal viz

2 evőkanál baracklikor
2 evőkanál cukorszirup (1 dl vízből, 1 csapott evőkanál cukorból sűrű szirupot főzünk);

A töltelékhez:
70 dkg magozott őszibarack,
4 dl joghurt,
6 evőkanál cukor,
4 dl tejszín,
1 tasaknyi étkezési zselatin,
reszelt csoki


Elkészítés:
Magsutjuk a piskotat majd miutan teljesen kihult, három részre vágjuk. A legalsó lapot tortaformába helyezzük. A tetejét meglocsoljuk cukorsziruppal, 2 evőkanál őszibaracklikőrrel. Az érett őszibarackot félbevágjuk, a magját kiszedjük, meghámozzuk, 3 felet félreteszünk.A többit apro kockakra vagjuk.A joghurtot összekeverjük a felapritott barackkal és 5 evőkanál cukorral. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és amikor langyosra hűlt, a barackos joghurthoz keverjük. Hűlni hagyjuk, majd beleforgatunk 2 dl kemény habbá vert tejszínt. A krém felét ráterítjük a legalso tortalapra, és befedjük a következő tortalappal. Rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a harmadik tortalappal. A tetejét kissé lenyomkodjuk, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. A tortát bevonjuk 2 dl tejszin kemeny habjaval es a felretett barack szeletekkel diszitjuk.Az oldalat pedig megszorjuk reszelt csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése