2009. december 3., csütörtök
Mogyorókrémes torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
6 ek viz
A krémhez:
2 csokoládé ízű puding por
6 dl tej
10 dkg porcukor
5 evőkanál mogyoró krém
2 vaníliás cukor
A diszitéshez:
2 dl tejszin
néhány szem meggy
ostya lapi
A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgákat a cukorral habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a vizet, a lisztet majd könnyen beledolgozzuk a tojásfehérjék kemény habját.Kerek tortaformába töltjük és előmelegitett sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.Kiboritjuk a formából és hűlni hagyjuk.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás és a porcukrot, mogyorókrémet jól elkeverjük.Megkenjük krémmel az alsó tortalapot, ráhelyezzük a másodikat,ezt is megkenjük krémmel, befedjük a harmadik tortalappal es a tortát bevonjuk a megmaradt krémmel.
Tejszinhabbal, meggszemekkel és ostyalevéllel diszitjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése