2009. december 3., csütörtök
Epertorta
Ezt a tortát édesapám 59. születésnapjára készitettem egy évvel ezelőtt.
Hozzávalók:
1,5 pohár liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
0,5 pohár porcukor
3 tojássárgája
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, és tortaformában megsütjük.
Töltelék
Hozzávalók:
¾ pohár narancslé
¼ pohár víz
2 kávéskanál epres pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
½ kg eper
3 tojásfehérje
2 dl tejszín, a díszítéshez
porcukor és eper
Az iráshoz 2 kanál margarint habosra keverünk két kanál porcukorra és egz kávéskanál kakoval.
Elkészítés:
A pudingport, a narancslevet, a vizet és a kristálycukrot felforraljuk, és kb. 3 percig, folyton kevergetve forraljuk. A kihűlt pépbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és jól lecsurgatott epret és a tojásfehérjéből keményre vert habot.
A kihűlt piskotat kétfele vágjuk és megtöltjük a kremmel, kivűlről bevonjuk tejszinhabbal es eperrel diszitjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése