2009. december 3., csütörtök

Epertorta



Ezt a tortát édesapám 59. születésnapjára készitettem egy évvel ezelőtt.

Hozzávalók:

1,5 pohár liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
0,5 pohár porcukor
3 tojássárgája

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, és tortaformában megsütjük.


Töltelék


Hozzávalók:

¾ pohár narancslé
¼ pohár víz
2 kávéskanál epres pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
½ kg eper
3 tojásfehérje
2 dl tejszín, a díszítéshez
porcukor és eper

Az iráshoz 2 kanál margarint habosra keverünk két kanál porcukorra és egz kávéskanál kakoval.

Elkészítés:

A pudingport, a narancslevet, a vizet és a kristálycukrot felforraljuk, és kb. 3 percig, folyton kevergetve forraljuk. A kihűlt pépbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és jól lecsurgatott epret és a tojásfehérjéből keményre vert habot.
A kihűlt piskotat kétfele vágjuk és megtöltjük a kremmel, kivűlről bevonjuk tejszinhabbal es eperrel diszitjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése